open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Studieprogramma International Business Studies (IBS)

Het studieprogramma van de tweejarige opleiding International Business Studies (IBS) ziet er als volgt uit.

Het eerste jaar
Het eerste jaar van je opleiding vormt een brede oriëntatie op het (internationale) bedrijfsleven en ondernemen. Vanuit de bril van de marketing manager, personeelsmanager, financieel manager en general manager kijk je naar de verschillende aspecten van een organisatie en de markt. Ook wordt geoefend met ondernemers- en commerciële vaardigheden. Daarnaast wordt uiteraard ook veel aandacht besteed aan de beheersing van Engels en Spaans. In alle blokken (trimesters) participeer je in een project waaraan de verschillende modules en trainingen een bijdrage leveren. Deze projecten zullen worden verzorgd in de Engelse taal. Ook zullen je presentaties en rapporten hiervan in het Engels plaatsvinden. In deze projecten zul je veel leren over samenwerken in een bedrijfsmatige setting.

Ook start je dit studiejaar in het derde blok (trimester) met de College Company: een echt bedrijf dat door een groepje studenten opgestart en gerund wordt. Dit project loopt vier blokken (1 studiejaar) en loopt door in het tweede jaar. De bedrijven worden ondersteund door een begeleidingsteam dat bestaat uit een docent, een bedrijfsbegeleider en een financieel begeleider. De studenten starten met het brainstormen over een product of dienst. Vervolgens doen ze marktonderzoek, schrijven een ondernemingsplan en zoeken aandeelhouders. Met het aandelengeld zetten ze het bedrijf op poten. De verkoop kan beginnen! Gedurende het jaar leggen de studenten verantwoording af aan de aandeelhouders en ze sluiten het project af met een jaarverslag.

Je sluit het eerste jaar af met een oriëntatiestage van 9 weken. Je wordt begeleid door een personal coach.

Het tweede jaar
Het tweede jaar specialiseer jij je verder in de opleiding van jouw keuze. Dit doe je door het volgen van de theorielessen en het uitvoeren van verschillende Engelstalige uitdagende, praktijkgerichte projecten.  Zo ga je ook verder met de College Company en je ondernemersvaardigheden.

Je richt je in het tweede jaar op onder andere de volgende vakken: relatiebeheer buitenland, exportmarketing, en ondernemingsplanning. De talen worden uiteraard ook verder op niveau gebracht. Als kers op de slagroom volg je ook een Engelstalige HBO-module International Business!

Hbo module International Business
Voor de studenten IBS biedt EuroPort Business School een Engelstalige Hbo module International Business aan. Deze bestaat onder andere uit: International Business, International Trade & Law.

De stage
In het derde en vierde blok van het tweede jaar loop je stage bij een internationaal opererend bedrijf in het buitenland. Deze bedrijfsstage vormt een verplicht onderdeel van het studie programma. De ervaring leert dat de stage een ideale opstap is naar een (internationale) business carrière. Veel van onze studenten wordt een baan aangeboden gedurende hun stage.

Assessment
De opleiding wordt afgesloten met een assessment. Tijdens het assessment voor de opleiding International Business Studies laat je zien wat je hebt geleerd. Omdat de overheid eisen heeft gesteld aan het diploma, bewijs jij aan de assessoren dat je het diploma waard bent.

Bij deze opleiding staat centraal dat een student kan laten zien dat hij kan reflecteren op zijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Dat laat je zien in een portfolio.

Doorstroom
Met het Engelstalige Mbo-diploma Assistent Manager Internationale Handel, niveau 4, kun je doorstromen naar het Hbo International Business and Management Studies.

Terug naar opleiding