open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2
De mbo-studenten van EuroPort Business School lopen jaarlijks stage. Tijdens deze stage breng je de opgedane kennis in praktijk en ontwikkel je je communicatieve vaardigheden. De stage is een goede opstap naar een (vaste) baan: een groot deel van de studenten krijgt na de laatste stage een baan aangeboden bij het stage bedrijf.

Een deel van de stageplaatsen komt automatisch beschikbaar voor jou door de jarenlange relatie die EuroPort Business School heeft met veel bedrijven. De laatste stage leg je ook een aantal praktijkexamens af. Dit zijn examens waarbij je binnen je stage bedrijf aantoont dat je over de juiste mix van kennis en vaardigheden beschikt om succesvol te zijn als beginnend beroepsbeoefenaar.

Stage in het buitenland

Veel studenten van EuroPort Business School lopen één of meerdere stages in het buitenland. Afgelopen jaren liepen er bijvoorbeeld studenten in onder andere: Antillen, Australië, België, Benin, Burkina Fasso, Canada, China, Costa Rica, Cyprus, Duitsland, Finland, Italië, Luxemburg, Marokko, Mexico, Nepal, Nieuw-Zeeland, Pakistan, Slowakije, Slovenië, Spanje, Sri Lanka, Suriname, Tsjechië, Turkije, Uruguay, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika.

Er wordt een grote mate van zelfstandigheid en initiatief van je gevraagd. Je maakt kennis met andere culturen en wordt je nog beter bewust van de noodzaak van een goede talenkennis. De minimale stage duur is 9 weken, maar vaak duren stages in het buitenland zo’n 16-20 weken. Wie studiefinanciering ontvangt, komt tijdens de buitenlandstage in aanmerking voor een uitwonende beurs en een vergoeding voor het stopzetten van het studentenreisproduct. Voor buitenlandstages geldt regelmatig een minimumleeftijd van 18 jaar.

Met buitenlandervaring op je cv heb je natuurlijk een streepje voor. Je leert zelfstandig problemen op te lossen, ontmoet nieuwe mensen en verbetert je talenkennis. Je krijgt daarom bij EPBS alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en internationale ontplooiing. Op verschillende momenten tijdens de studie biedt EPBS je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan.

Erkende leerbedrijven
Het is bij wet verplicht om stage te lopen bij een erkend leerbedrijf. Dit is een bedrijf dat van de Stichting Samenwerking Beroep en Bedrijfsleven (SBB) de kwalificatie ‘erkend leerbedrijf’ heeft gekregen.

Begeleiding
In het begin van het studiejaar vertelt de studiecoach je alles wat je weten moet over de stage. Via stagemarkt.nl kun je je oriënteren op honderden stageadressen. In ieder blok zijn een aantal stagevoorbereidingslessen ingepland zodat je optimaal voorbereid aan je stage kunt beginnen. Je kiest zelf een stageplaats en wordt daarbij begeleid door een stage coach van EPBS.

Goede begeleiding van stagiairs is belangrijk. Ieder stageadres moet dan ook (vooraf) aantonen dat het in staat is de benodigde begeleiding te geven. Je wordt bezocht door de stage coach. Waar dit in het buitenland niet mogelijk is, word je telefonisch of via skype en per e-mail begeleid.