open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Evenementen Management

Je organiseert allerlei evenementen, zoals voorstellingen, films, concerten en festivals. Daar komt veel bij kijken. Samen met je collega's bedenk je het programma en inventariseer je wat er moet worden geregeld. Welke artiesten of sprekers worden uitgenodigd? Wie gaat ze begeleiden? Waar kunnen ze slapen en hoeveel geld willen ze hebben voor hun optreden? Je maakt goede draaiboeken en zorgt dat alles gesmeerd verloopt. Je regelt mensen die de artiesten begeleiden, je zorgt voor het vervoer en transport van materialen en overlegt met impresariaten, decorontwerpers, transporteurs of technici van gezelschappen. Ook houd jij je bezig met activiteiten op het gebied van marketing en communicatie. Je verstuurt promotiemateriaal, schrijft mailings en zorgt ervoor dat de pers goed en tijdig geïnformeerd is. Uitdagend werk dus, zeker als je affiniteit hebt met muziek, kunst en cultuur.

Je latere werkveld
Je kunt gaan werken bij congrescentra, hotels, evenementenbureaus of festivalorganisaties maar je kunt ook als zelfstandig ondernemer aan de slag. De opleiding is internationaal georiënteerd dus je kan aan de slag bij een internationaal bedrijf of in het buitenland.

Tijdens de opleiding krijg je les in communicatiemiddelen, mediaplanning en public relations (pr). Je leert hoe je een marktonderzoek moet uitvoeren en krijgt les in het opstellen van een communicatie- en marketingplan. Ook leer je een moderne vreemde taal. Dankzij deze opleiding kun je verschillende kanten in het bedrijfsleven op. Je kunt terechtkomen in ondersteunende functies of in functies waar je helemaal alleen verantwoordelijk bent voor de evenementenorganisatie. Soms ben je adviseur, soms ben je heel praktisch bezig.

Je vakkenpakket
Vakken die o.a. aanbod komen zijn (afhankelijk uitstroomprofiel):

  • Eventmanagement
  • Strategisch beleid 
  • Public Relations
  • Reclame en Promotie
  • Logistiek en beveiliging events
  • Licht, beeld en geluid

De opleiding in het kort

Opleidingsduur     twee jaar, drie jaar of één jaar
Uitstroom medewerker evenementenorganisatie niveau 4, crebo 25147
Werkterrein marketingbureau, reclamebureau, afdeling marketing, afdeling communicatie, sales/aftersales
Beroepen accountmanager, markeringmedewerker, medewerker evenementen
Vervolgopleidingen Hbo Commerciële Economie en Hbo Communicatie en Hbo International Business & Management
* De opleiding is in aanvraag. Definitief inschrijven kan pas na goedkeuring van de aanvraag


Bekijk het uitgebreide studieprogramma