open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Manager/Ondernemer Internationale Groothandel

Ben jij geïnteresseerd in internationale handel en vind je het interessant om alles te weten te komen over import en export? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

In de internationale handel draait alles om de distributie van goederen. Je moet kunnen inschatten wat de behoefte aan producten is (en andersom) en wat voor interessants er zoalin binnen- en buitenland te koop is. Ook moet je goed op de hoogte zijn van wisselkoersen, douaneregelingen, transportmogelijkheden enz. Je bent al met al breed inzetbaar in diverse uitvoerende en organiserende functies. Tijdens de opleiding maak je kennis met inkoop en verkoop, internationale samenwerking, financiering en (internationaal) transport.


Je latere werkveld

Als manager/ondernemer internationale handel onderzoek je de exportmogelijkheden voor je bedrijf. Hiervoor ga je vaak bij de klant op bezoek dus je bent vaak in het buitenland! bij nieuwe klanten geef je vaak een presentatie over het bedrijf waar je voor werkt. Je geeft de klant informatie over de producten en onderhandelt over prijzen.

Als manager/ondernemer internationale handel beheer je een vestiging die onder een centrale organisatie valt en in de meeste gevallen een regiofunctie heeft. Een vestigingsmanager beheert een vestiging tot ongeveer 25 medewerkers. Je hebt een aansturende en uitvoerende rol. je bent verantwoordelijk voor je eigen takenpakket, voor de medewerkers en de resultaten van de vestiging. Je voert de taken op eigen initiatief uit binnen de kaders van de centrale organisatie.

Naast een brede oriëntatie op het bedrijfsleven krijg je te maken met de onderwerpen die horen bij de studierichting ondernemer internationale groothandel. 

Je vakkenpakket

Vakken die o.a. aan bod komen zijn:

•          internationaal relatiebeheer
•          management en leidinggeven 
•          ondernemerschap 
•          commerciële en verkoop vaardigheden 
•          (internationaal) logistiek management en transport

de opleiding in het kort 

Opleidingsduur twee jaar, drie jaar of één jaar
Uitstroom Vestigingsmanager groothandel, niveau 4, crebo 25137*
Werkterrein Internationale handel, groothandel
Beroepen Vestigingsmanager, accountmanager, ondernemer
Vervolgopleiding    Hbo Commerciële Economie, Hbo Small Business
  * De crebocode is nog in aanvraag. Definitief inschrijven kan pas na goedkeuring van de aanvraag


bekijk het uitgebreide studieprogrammaben jij geïnteresseerd in internationale handel en vind je het interessant om alles te weten te komen over import en export? dan is deze opleiding echt iets voor jou.

in de internationale handel draait alles om de distributie van goederen. je moet kunnen inschatten wat de behoefte aan producten is (en andersom) en wat voor interessants er zoalin binnen- en buitenland te koop is. ook moet je goed op de hoogte zijn van wisselkoersen, douaneregelingen, transportmogelijkheden enz. je bent al met al breed inzetbaar in diverse uitvoerende en organiserende functies. tijdens de opleiding maak je kennis met inkoop en verkoop, internationale samenwerking, financiering en (internationaal) transport.