open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Mbo Start je Eigen Onderneming - Business Plan

Mbo Start je eigen onderneming – Business Plan

Ondernemen wordt steeds gemakkelijker, maar tegelijkertijd steeds moeilijker. De stap naar het ondernemerschap is snel gemaakt. Maar als ondernemers hun idee rond hun bedrijf concreet in een plan willen vatten of een financier dat als harde eis stelt, lopen ze vaak tegen een muur aan. Want hoe krijg je een plan op papier? De training ondernemingsplan schrijven geeft een praktische basis, maar wel een basis die goed genoeg is om tot een plan te leiden dat een bank goedkeurt.

Doel en inhoud
Bij het schrijven van een ondernemingsplan kun je natuurlijk hulp zoeken. Vaak kost dat echter veel tijd en geld. En vooral: het resultaat is niet altijd top. Wij denken bovendien dat jij zelf degene bent die het beste de ziel van de nieuwe onderneming snapt. Jij bent immers de ondernemer! In de training ondernemingsplan schrijven leer je hoe je dat beeld concreet omzet in een goed ondernemingsplan.

Programma:
- De ondernemer achter het businessplan.
- De activiteiten van je onderneming.
- Onderzoek de branche en markt.
- Algemene en juridische zaken.
- De financiering in het ondernemingsplan
- Samenvatting en introductie van het ondernemingsplan.

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 60 sbu.

Studierichting en niveau
Deze opleiding is bedoeld voor (aspirant-) ondernemers die hun visie op hun bedrijf op papier willen/moeten zetten en dat professioneel willen doen en/of een ondernemingsplan nodig hebben voor financiering van hun concept of bedrijf.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld het Business Plan en het personal action plan.

Resultaten voor de deelnemer
Je leert tijdens de training ondernemingsplan schrijven uit welke onderdelen een goed business plan bestaat en hoe je deze krachtig uitwerkt.
Je leert hoe je het financiële deel van uw plan zodanig invult dat het de toets van een bank doorstaat.
Je werkt tijdens de training praktisch aan de onderdelen van je plan: je gaat dus al direct aan de slag met je ondernemingsplan. Sterker nog: aan het eind van de training rond je het Business Plan af!

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een Business Plan. Dit Business Plan wordt beoordeeld.

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding ontvang je het Mbo-certificaat Start je eigen onderneming – Business Plan.

Kosten: € 1.199,--