open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Doeltreffend Offreren en Aanbesteden

Hbo Doeltreffend offreren en aanbesteden
Schrijf Winnende offertes (2 maanden – 4 dagdelen)

Vaak is een offerte een soort prijlijst+. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat klanten het dan automatisch over de prijs gaan hebben wanneer je zo’n offerte gaat bespreken. Het kan écht anders. Het kan zelfs zo anders dat je door middel van je offerte een duidelijk verschil maakt tussen jouw organisatie en die van jouw concurrent. Een offerte is immers een effectief verkoopgesprek op papier dat moet leiden tot een opdracht. En dat ga je leren tijdens deze opleiding.

Doel en inhoud
Dit ga je leren in Winnende offertes schrijven
Overtuigende offertes leiden tot betere omzet. Wie wil dat nu niet? Deze training is een must voor alle professionals die offertes (mee)schrijven, of je dit nu voor je eigen onderneming doet of vanuit een organisatie. Gewenst opleidingsniveau: hbo of hoger.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Hoe is de offerte-aanvraag tot stand gekomen?
- Wat zijn de selectiecriteria van de klant?
- De offerte als betoog
- Behoeften vertalen naar een pakkend aanbod
- Offertes als plan van aanpak
- De offerte als voorlopig contract
- Verschillende offertevormen
- Offerte als visitekaartje
- Kenmerken versus voordelen
- De structuur van een winnende offerte
- Het omkleden van de prijs
- Het verwoorden van de resultaten
- Juridische aspecten
- De opvolging van de uitgebrachte offerte

Offertes schrijven die tot verkoop leiden, is een kunst. Maar wel eentje die je kunt leren. Tijdens deze training kijk je door een kritische bril naar je eigen offertes of die van je organisatie. Wat kan beter? Leer de basisprincipes voor een aansprekend, overtuigend en logisch verhaal. En formuleer voortaan onweerstaanbare en omzetverhogende offertes.

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 2 lesdagen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 48 sbu.

Studierichting en niveau
Wanneer jij verantwoordelijk bent voor het maken van offertes is deze opleiding onontbeerlijk. Commerciële binnendienstmedewerkers, vertegenwoordigers, accountmanagers, verkoopleiders, ZZP’ers, MKB ondernemers... ondanks alle onderlinge verschillen is het professionaliseren van offertes de gemeenschappelijke factor.

De opleiding wordt verzorgd op hbo-niveau. Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO werk- en denkniveau gewenst

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze opleiding vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht.

Resultaten voor de deelnemer
Na afronding van de opleiding:
- Weet je wat een offerte onderscheidend maakt;
- Kun je commerciële offertes maken via een resultaatgerichte strategie;
- Ben je in staat om effectieve schrijftechnieken in de praktijk toepassen;
- Kun je zakelijke offertes schrijven in een aansprekende, persoonlijke toon;
- Weet je voorwaarden te vertalen naar voordelen voor de klant.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding van het praktijkexamen ontvang je het instituutsdiploma ‘Hbo Doeltreffend offreren en aanbesteden’

Kosten: € 1.349,-schrijf je direct in