open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Key Accountmanagement

Hbo Key Accountmanagement
Realiseer een duurzame winstgevende relatie met belangrijke afnemers 2 maanden 2 dagen

Key Account Management is een proces van samenwerking gericht op de langere termijn en vraagt commitment van beide partijen. Van u als leverancier én van uw klanten. Klanten stellen vaak preferred suppliers aan om invulling te geven aan strategische samenwerking. En om de kans op onaangename verrassingen te verkleinen. Vanuit de leveranciers zijde is de behoefte om Key Accounts te beheren, veilig te stellen en daar waar mogelijk verder uit te bouwen. Key Account Management heeft betrekking op verschillende afdelingen en vraagt om specifieke vaardigheden van account managers. Van transactioneel verkopen naar adviserend ( consultative ) verkopen.

Doel en inhoud
In de opleiding Hbo Key Accountmanagement leer je een accountstrategie te ontwikkelen en implementeren voor strategische accounts. Dit doe je aan de hand van een in de praktijk ontwikkelde aanpak. Je leert onder andere hoe je accountteams samenstelt en hoe je deze doelgericht aanstuurt. Het resultaat? Een aantoonbaar betere positie bij en relatie met je key accounts.

Verschillende soorten klantrelaties bewust en flexibel managen, wordt de laatste jaren steeds belangrijker. Als organisatie is het noodzakelijk beweeglijk en wendbaar te zijn. Bewust gekozen key accounts versterken je creativiteit en innovatiekracht. En daar plukken jij én je klanten de vruchten van.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Je rol als accountmanager;
- Je contacten met key accounts;
- Het selecteren van key accounts;
- Hoe achterhaalt u welke positie u inneemt bij uw Key Accounts;
- Hoe krijgt u overeenstemming / commitment met het management van uw Key relaties;
- Het ontwikkelen en onderhouden van relaties;
- De benadering en formulering van je waardepropositie;
- Het creëren van maximale waarde voor jezelf en de klant;
- Wat zijn uw UBA ( Unique Buying Arguments). Waarom met u zaken doen;
- Hoe implementeert u Key Account Management in de organisatie en wat zijn daarvan de consequenties.

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 2 lesdagen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 48 sbu.

Studierichting en niveau
De opleiding is gericht op (Senior) Account Managers, Strategische Account Managers en Key- Accountmanagers die zich (verder) willen verdiepen in Key Accountmanagement

In deze training boost je je salesvaardigheden op hbo-niveau. Vergroot je toegevoegde waarde tot ongekende hoogte en verdeel je tijd en energie effectief. De opleiding wordt verzorgd op hbo-niveau. Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO werk- en denkniveau gewenst

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze opleiding vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht.

Resultaten voor de deelnemer
Wanneer je deze opleiding hebt afgerond, beschik je over een grondige kennis van key accountmanagement en kun je dit binnen je eigen organisatie verder implementeren of hieraan invulling geven.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding van het praktijkexamen ontvang je het instituutsdiploma ‘Hbo Key Accountmanagement’

Kosten: € 1.349,--