open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Professioneel Budgetcoach (Kiwa SHV III)

Professioneel Budgetcoach (Kiwa SHV III)
De optimale voorbereiding op het officiële examens SHV III van Kiwa - 2 maanden

Wilt u mensen helpen bij het beheren van hun geldzaken? Dan is deze opleiding iets voor u. Als professioneel budgetcoach leert u mensen goed en verantwoord om te gaan met geld. Zo helpt u ze onder meer grip te krijgen op hun inkomsten en uitgaven. Met deze praktijkgerichte opleiding doet u kennis en vaardigheden op die essentieel zijn om als professioneel budgetcoach aan de slag te gaan. Zo leert u hoe u goed met klanten communiceert en deze coacht op hun weg naar een zorgeloos financieel leven. U wordt zorgvuldig voorbereid op het examens Persoonscertificering Schuldhulpverlening module SHV III van Kiwa.

Doel en inhoud
Met deze opleiding doet u kennis op van het vakgebied budgetcoaching. Daarnaast wordt er ruimschoots aandacht besteed aan coachingsvaardigheden op het gebied van budgetbeheer. Het is verstandig om eerst de opleiding Schuldhulpverleningsproces te hebben afgerond alvorens te starten met deze opleiding

Gedurende de opleiding wordt u ondersteund door actuele literatuur en onze online leeromgeving. Binnen deze omgeving vindt u alle handige informatie rondom uw studie en kunt u communiceren met medestudenten en docenten

- De rol van de budgetcoach
- Doel van budgetcoaching en -begeleiding
- Informatieverstrekking en advies
- Coachingstechnieken
- Begeleidingsvaardigheden
- Psychosociale hulpverlening
- Werken met cultuurverschillen
- Professionele houding van de budgetcoach

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een praktijkexamen. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 60 sbu

Studierichting en niveau
De opleiding voor professioneel budgetcoach is bedoeld voor iedereen die mensen met financiële problemen wil coachen en begeleiden. U komt bijvoorbeeld in uw werk veel in aanraking met mensen die financiële problemen hebben of u bent beroepshalve regelmatig betrokken bij schuldhulpverlening of budgetbeheer.

Dit programma wordt op Hbo-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze opleiding vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Resultaten voor de deelnemer
Na afronding van deze opleiding bent u volledig op de hoogte van alle ins & outs van budgetcoaching en goed voorbereid voor deelname aan het examen SHV III van KIWA.

Toetsmomenten
U rondt de module Budgetcoaching af met een praktijkgerichte opdracht.

Bewijs van afronding
U rondt de opleiding af met een praktijkexamen van EuroPort Business School. Heeft u een voldoende beoordeling behaald, dan ontvangt u het diploma ‘Budgetcoach’ van EuroPort Business School. Vanuit deze opleiding kunt u direct het officiële SHV-examen (SHV III) afleggen, waarmee u zich kunt laten registreren in het Register Persoonscertificering Schuldhulpverlening.

Kosten: € 1.299,--