open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Aanmelden

Jij wilt een mbo-opleiding volgen bij EuroPort Business School? Waar moet je beginnen, wat zijn de toelatingseisen? Hieronder vind je het antwoord op al deze vragen.

Inschrijven
Je kunt je aanmelden voor een opleiding op de open dagen, via de website of door het insturen van een inschrijfformulier. Als je voldoet aan de toelatingseisen en het inschrijfformulier hebt opgestuurd gaat de aanmeldingsprocedure in werking. Wij nemen na ontvangst van het inschrijfformulier contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en een intake-assessment. Op basis van het gesprek en het intake-assessment krijg je een advies. Let op: met het inschrijfformulier is het dus nog niet zeker dat je wordt toegelaten. Dit wordt pas besloten na je intake-assessment en kennismakingsgesprek.

Je kunt het inschrijfformulier downloaden via www.epbs.nl of aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Of neem telefonisch contact op en vraag of we je het inschrijfformulier per post toesturen: 010-201 23 20.
*De Mbo-opleidingen zijn nog in aanvraag. Je kunt pas definitief inschrijven als de aanvraag is goedgekeurd.

Toelatingseisen
De opleidingen van EuroPort Business School hebben een intensief karakter. Daarom wordt van je verwacht dat je gemotiveerd bent en een actieve houding hebt. Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse taal vereist.

Om ingeschreven te kunnen worden voor één van onze mbo-4-opleidingen moet je één van de volgende vooropleidingen hebben:
• Mavo of vmbo-diploma  (TL, GL, KL). Toelating met een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg is slechts mogelijk op basis van positieve testuitslagen uit ons aanvullend onderzoek.
• Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
Op basis van een havo- of mbo3-diploma kun je onze Mbo-4 opleidingen in één jaar afronden.


Intake-assessment
Als je je inschrijft bij EuroPort Business School, word je uitgenodigd voor een intake-assessment. Dit assessment bestaat uit een gesprek en een aantal testen, waarmee we de kans om de opleiding succesvol af te kunnen ronden inschatten. In het gesprek wordt onder andere gekeken naar je motivatie om met de opleiding te starten. Omdat de opleiding een intensief
programma kent, is dit een belangrijk onderdeel van het assessment.


Ook wordt gekeken of je in aanmerking komt voor eventuele vrijstellingen op basis van je vooropleiding of Elders Verworven Competenties (EVC’s).

Schrijf je tóch in!

Zoals gezegd ondergaat iedere student die zich inschrijft een intake-assessment en kennis-makingsgesprek.

Als je niet aan (al) de genoemde toelatingseisen voldoet, kun je in sommige gevallen op basis van aanvullend capaciteitenonderzoek en/of een deficiëntieprogramma toch worden toegelaten.

Uitschrijven
Door je in te schrijven zijn de collegegelden volledig verschuldigd en niet afhankelijk van het volgen van onderwijs. Wel kun je de overeenkomst opzeggen. Indien annulering, na inschrijving, 1 maand voor de start van jouw 1e cursus/cohortjaar plaatsvindt, worden geen annuleringskosten in rekening gebracht. Bij annulering vanaf het moment van 1 maand voor de start van jouw 1e cursus/cohortjaar tot aan de start van de opleiding, bedragen de annuleringskosten € 400,--. Bij annulering na de start van jouw 1e cursus/cohortjaar bedragen de annuleringskosten € 800,--, en dient tot aan het moment van opzegging het collegegeld betaald te worden naar rato van het aantal maanden van inschrijving. De maand van opzegging geldt als een maand van inschrijving. De volledige voorwaarden zijn opgenomen in onze algemene voorwaarden.

Start van de opleiding
Voor alle mbo-opleidingen geldt dat ze starten in september en in februari. In de maanden er tussen kun je niet beginnen met de opleiding.

Tijdig aanmelden
Er is veel belangstelling voor de EPBS-opleidingen en slechts beperkt plek. Hierdoor ontstaan jaarlijks wachtlijsten. Ben je zeker van je keuze, meld je dan zo snel mogelijk aan. Plaatsen worden toegekend op volgorde van aanmelding.