open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Succesvol Adviseren

Hbo Succesvol Adviseren
Succesvol adviseren met kennis en inzicht - (2 maanden - 4 dagdelen)

Goed adviseren is een combinatie van kennis en overtuigingskracht. Heeft u de kennis in huis en wilt u advies geven dat gehoord wordt? In deze training krijgt u inzicht in het gehele adviesproces. U gaat praktisch aan de slag met verschillende oefeningen om effectief te beïnvloeden en om adviezen helder te presenteren. U krijgt inzicht in de adviesstijl die het beste bij u past. Zo komt u betrouwbaar en deskundig over. Door deze training bent u beter in staat om uw kennis en kunde te vertalen naar een effectief advies.

Doel en inhoud
Vanuit de theorie gaat u direct aan de slag met uw eigen praktijksituatie. Zo krijgt u inzicht in het adviesproces en de verschillende rollen en oefent u meteen met uw rol als adviseur. Duidelijk communiceren is hierbij erg belangrijk. Daarnaast speelt beïnvloeden een grote rol. Dit staat dan ook centraal in de oefeningen tijdens de training. Daarbij maakt u gebruik van uw sterke punten en leert u om, met behoud van uw eigenheid, aan te sluiten bij de stijl van de ander. Van te voren geeft u via een intake aan wat uw specifieke leerdoelen zijn. De trainer zorgt ervoor dat u oefent met de elementen die voor uw leerdoelen van belang zijn. Met zijn gerichte feedback ontwikkelt u uw eigen actieplan. Zo bouwt u uw vaardigheden uit en wordt u die effectieve adviseur die in u zit.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Persoonlijke intake
- Vastleggen leerdoelen
- Persoonlijke ontwikkelvraag
- Het adviesproces
- De verschillende fases
- Inzicht in rollen en verantwoordelijkheden
- Opbouwen van een vertrouwensrelatie
- Effectief communiceren en beïnvloeden
- Helder communiceren
- Inspelen op behoefte, wensen, weerstand en onzekerheden
- Inzicht in uw eigen communicatiestijl
- Toepassen van verschillende adviesstijlen
- Uw rol als adviseur
- De regie nemen in het adviesproces
- Presenteren van advies
- Uw geloofwaardigheid vergroten
- Persoonlijk ontwikkelplan
- Vastleggen ontwikkelstappen
- Persoonlijk actieplan

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 2 lesdagen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 48 sbu.

Studierichting en niveau
Voor uw werk geeft u vaak advies. U wilt graag duidelijk en overtuigend advies geven op een manier die het makkelijk maakt voor de ander om het advies op te volgen.

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht en het personal action plan.

De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Resultaten voor de deelnemer
Met deze training geeft u zelfverzekerd advies. U komt betrouwbaar en geloofwaardig over en speelt goed in op onzekerheden of weerstand. U neemt de regie in het adviesproces.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Bewijs van afronding
Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘Succesvol adviseren'

Kosten: € 1.349,--