open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Mbo Persoonlijke Effectiviteit

Mbo Persoonlijke Effectiviteit
(2 maanden – 4 dagdelen)

Persoonlijke effectiviteit begint bij veranderingen en jezelf beter leren kennen. Wie ben je werkelijk en wat zijn jouw drijfveren, kwaliteiten en valkuilen? Ontdek hoe jij het beste uit jezelf naar boven haalt. Zonder jezelf daarbij te verliezen.

Wil je effectiever en daadkrachtiger functioneren? Helder communiceren waar je belangen en wensen liggen? Resultaatgericht en doeltreffend te werk gaan? De opleiding Mbo Persoonlijke Effectiviteit is een training waarin jouw persoonlijke leerdoelen centraal staan.

Doel en inhoud
In de training Persoonlijke effectiviteit versterkt u uw eigen kwaliteiten, waardoor u gemakkelijker en effectiever gaat communiceren. Met een beter ontwikkeld zelfinzicht komt u gemakkelijker op voor uw mening, heeft u meer zelfvertrouwen op het werk en in contact met anderen en kunt u beter samenwerken in een team.

Programma
- Inzicht in eigen gedrag, mijn kwaliteiten, aandachtspunten en uitdagingen
- Effectief inzetten van uw kwaliteiten
- Kiezen voor optimaal effect.
- Hoe creëer ik een heldere planning en hou ik focus op prioriteiten en doelstellingen?
- Hoe communiceer ik mijn planning en doelstellingen?
- Jouw effectiviteit vergroten
- Doelen bereiken door positief beïnvloeden
- Samenwerken: geven en nemen
- Omgaan met emoties van jezelf en de ander
- Omgaan met weerstand en conflicten
- Communicatieve vaardigheden
- Assertief communiceren
- Effectief nee zeggen
- Feedback geven en ontvangen
- Persoonlijk ontwikkelplan
- Vastleggen ontwikkelstappen
- Persoonlijk actieplan

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 2 lesdagen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding bedraagt 48 sbu.

Studierichting en niveau
De opleiding Mbo Persoonlijke Effectiviteit is bestemd voor eenieder die bewust en helder wil communiceren en doelgericht te werk wil gaan.

Dit programma wordt op Mbo-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht en het personal action plan.

De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Resultaten voor de deelnemer
Na de opleiding Mbo Persoonlijke Effectiviteit heb je helder inzicht verkregen in je eigen gedrag. Je hebt inzicht gekregen in je kwaliteiten, aandachtspunten en uitdagingen. Bent in staat je belangen helder en duidelijk te communiceren en je hebt geleerd hoe je op een effectieve manier je doelen kunt bereiken. Tijdens stressvolle situaties ben je in staat daadkrachtig op te treden en kun je leiderschap nemen over je eigen functioneren en je verdere persoonlijke ontwikkeling.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek.

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvangt u het instituutsdiploma Mbo Persoonlijke Effectiviteit

Kosten: € 1.249,--