open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Adviserend Verkopen

Hbo Adviserend Verkopen
Verbeter commerciële resultaten door partnership met uw klant – (2 maanden - 4 dagdelen)

Adviserend Verkopen is een van de meest succesvolle verkooptechnieken van de afgelopen decennia. De methodiek gaat uit van het principe dat je de klant beter kunt adviseren wat hij of zij echt nodig heeft, in plaats van jouw product of dienst proberen te verkopen.

Met Adviserend Verkopen overstijgt u het traditionele leveren van producten of diensten en laat u zien waarom de klant voor u moet kiezen. U onderscheidt u door kennis van de klant, zijn organisatie en zijn doelstellingen. Door partner in business te zijn haalt u meer resultaat uit uw klantrelatie.

Doel en inhoud
U leert de achtergronden van adviserend en hoe u dit in uw werk toepast. U versterkt uw adviesvaardigheden door nauw aan te sluiten bij de behoeften van de klant. Daarnaast bouwt u met meer zelfvertrouwen als vertrouwde gesprekspartner aan een sterke klantrelatie. Door tijdens de training te werken met een eigen klantcase leert u dit allemaal direct te gebruiken. U ontvangt van de trainer persoonlijke, grensverleggende feedback, gericht op uw persoonlijke leerdoelen en ontwikkelvraag, zodat u effectief en met zelfvertrouwen uw commerciële relaties onderhoudt.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Persoonlijke intake
- Vastleggen leerdoelen
- Persoonlijke ontwikkelvraag
- Consultative selling
- Wat is Adviserend Verkopen?
- Stijlen van
- Inzicht in de persoonlijke voorkeursstijl van verkopen
- Uw persoonlijkheid als toegevoegde waarde
- Gespreksvaardigheden
- Oplossingen die werkelijke waarde creëren voor de klant
- Van ad-hocverkoop naar een gezamenlijke toekomstvisie
- Gesprekspartner zijn op tactisch en/of strategisch niveau
- Regie voeren op het totale proces
- Persoonlijk ontwikkelplan
- Vastleggen ontwikkelstappen
- Persoonlijk actieplan

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 2 lesdagen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 48 sbu.

Studierichting en niveau
De Training Hbo Adviserend Verkopen is voor ambitieuze salesprofessionals. U wilt uw resultaten verbeteren. Dat wilt u doen door uw toegevoegde waarde voor de klant te vergroten en daarmee de klantrelatie te versterken.

Dit programma wordt op Hbo-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht en het personal action plan.

De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Resultaten voor de deelnemer
Na afloop van deze praktijkgerichte training verbetert u uw resultaten als salesprofessional aanzienlijk. U onderhoudt uw commerciële relaties met lef en zelfvertrouwen en weet hoe u een toegevoegde waarde biedt aan de klant. Hierbij houdt u rekening met de organisatiedoelen van uw klant en bent u een volwaardige businesspartner.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Bewijs van afronding
Na afloop van deze training ontvangt u het instituutsdiploma ‘Hbo Adviserend Verkopen'.

Kosten: € 1.349,--