open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Adobe Illustrator professional

Hbo Adobe Illustrator professional

Adobe Illustrator is al 30 jaar de wereldwijde industriestandaard in het ontwerpen en tekenen met vectoren. Dit zijn lijnen en punten waarmee illustraties worden opgebouwd tot hoge kwaliteitsafbeeldingen. Uw artwork blijft bij ongelimiteerde groottes en toepassingen van hoge kwaliteit. Kennis van dit pakket is daarom onmisbaar in professioneel ontwerp, grafische vormgeving en creatief design.

Je leert in deze opleiding alle mogelijkheden van Adobe Illustrator kennen én gebruiken. Na afronding kun je bijvoorbeeld tekenen en vormen maken, werken met tekst, lagen, filters en symbolen, perspectieftekenen, 3D-effecten creëren en grafieken een diagrammen maken. Wat je leert, pas je meteen toe in tal van uitdagende en inspirerende opdrachten.

Doel en inhoud
Tijdens de opleiding Hbo Adobe Illustrator professional wordt het ontwerpen voor verschillende mediaproducten uitgelegd. Je doet vaardigheden op in het werken met diverse kleuren, typografie, tekenmaterialen en effecten. Gedurende deze opleiding word je stap voor stap meegenomen door alle mogelijkheden van Adobe Illustrator. Na afronding ben je in staat om zelf beelden te creëren voor diverse mediaproducties.

Tijdens deze opleiding leer je stapsgewijs alle mogelijkheden van het programma kennen, zodat je na het afronden van de opleiding in staat bent om zelf beelden te creëren. Alle (Engelstalige) vakliteratuur wordt meegeleverd met de opleiding. Hier hoeven geen extra kosten voor te worden gemaakt.

De onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

- Kennismaken met Illustrator.
- Tekenen en vormen maken.
- Kleur en transparantie.
- Werken met tekst.
- Lagen, knipmaskers en symbolen.
- Penselen, stijlen en effecten.
- Perspectieftekenen en 3D-effecten.
- Grafieken en diagrammen maken.
- Exporteren voor print en web.

Ook leer je over verschillende bestandsformaten.

Het doel is om na deze opleiding met perspectief te kunnen tekenen en grafieken, diagrammen en infographics te kunnen maken.

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een praktijkexamen. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 60 sbu

Studierichting en niveau
Het programma Hbo Adobe Illustrator professional is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden, omdat alle mogelijkheden van het programma worden belicht. De opleiding biedt bijvoorbeeld een goede kennismaking met het grafische vak voor iedereen die (nog) niet in de multimediabranche werkt, maar zich wel wil oriënteren op een carrièreswitch. Ook als je bijvoorbeeld werkt als pr- of marketingmanager is dit een geschikte opleiding.

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze opleiding vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht.

Resultaten voor de deelnemer
Na deze opleiding ben je in staat om met perspectief te kunnen tekenen en grafieken, diagrammen en infographics te kunnen maken.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding van het praktijkexamen ontvang je het instituutsdiploma ‘Hbo Adobe Illustrator Professional’

Kosten: € 1.299,--