open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Sales- en Accountmanagement

Hbo Sales- en Accountmanagement
2 maanden (6 dagdelen)

Wilt u uw carrière een stevige impuls geven op het gebied van sales- en accountmanagement? Dan is het programma HBO Sales- en Accountmanagement zeer interessant. Met dit compacte programma ontwikkelt u op hoog niveau kennis en kwaliteiten op het gebied van sales- en accountmanagement. U creëert een visie op sales- en accountmanagement en verdiept u in strategie en de praktische uitvoering hiervan. Daarbij gaat u bijvoorbeeld aan de slag met verkooptechnieken en effectief onderhandelen. Zo ontwikkelt u zich tot professional in de sales.

Doel en inhoud
In dit praktijkgerichte programma ontwikkelt u inzicht in sales- en accountmanagement. U schakelt constant tussen theorie en praktijk en besteedt aandacht aan zowel kennis- als vaardigheidsaspecten. Zo gaat u in op accountmanagement met onderwerpen als accountanalyse en klantrelaties. U verdiept u in salesmanagement met bijbehorende strategieën en doelstellingen. Ook gaat u aan de slag met commerciële gesprekstechnieken, zodat u na dit programma een uitstekende combinatie heeft van kennis en vaardigheden op het gebied van sales- en accountmanagement.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Accountmanagement
- Accountindeling en -organisatie
- Accountdoelstellingen
- Relatiemanagement
- Werken aan klanttevredenheid
- Salesmanagement
- Missie, strategie en salesdoelstellingen
- De binnendienst
- Verkoop- en gesprekstechnieken
- Effectief onderhandelen

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 60 sbu

Studierichting en niveau
U wilt op Hbo-niveau kennis en vaardigheden op het gebied van sales ontwikkelen. Ook als u een commerciële functie vervult of ambieert, is dit programma geschikt voor u.

Dit programma wordt op Hbo-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht en het personal action plan.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkgerichte (examen)opdracht

Resultaten voor de deelnemer
Na afloop van de opleiding bent u in staat om succesvol te opereren in de accountfunctie.

Toetsmomenten
U rondt het programma af met een praktijkgerichte (examen)opdracht.

Bewijs van afronding
Behaalt u een voldoende, dan ontvangt u het instituutsdiploma ‘Hbo Sales- en Accountmanagement’.

Kosten: € 1.299,--