open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Mbo Start je Eigen Onderneming - Financieel Inzicht

Start je eigen onderneming – Financieel inzicht

Nederlanders zijn een ondernemend volk. Veel mensen spelen dan ook met de gedachte om voor zichzelf te beginnen. Maar om van een goed idee te komen tot een succesvolle onderneming moet u wel over bijzondere kwaliteiten beschikken. Als u van plan bent om voor uzelf te beginnen, een eigen onderneming leidt, of zelfs als u binnen een grotere organisatie ondernemender wilt optreden, dan is dit de opleiding die u helpt bij het opzetten en uitbouwen van uw (eigen) bedrijf.

Doel en inhoud
In deze praktische opleiding ontwikkelt u in korte tijd de kennis en vaardigheden die u als ondernemer nodig heeft om succesvol te zijn.

Programma:
- Basiskennis van bedrijfseconomie
- Ondernemingsvormen
- Bedrijfseconomische en financiële analyses
- Bedrijfseconomische rapportages lezen en begrijpen
- Rekenen en calculeren
- Kengetallen voor de organisatie
- Budgetten, kosten en rendement
- Financiële rapportages maken
- Balans en resultatenrekening lezen (analyseren)

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 8 dagdelen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 80 sbu.

Studierichting en niveau
Deze opleiding is bestemd voor iedereen die binnenkort zijn eigen bedrijf wil starten of onlangs daarmee is begonnen. Ook zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) volgen deze praktische opleiding.

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht en het personal action plan.

De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Resultaten voor de deelnemer
Na afloop van deze opleiding bent u in staat om de financiën van uw eigen onderneming te beoordelen.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding van deze opleiding/training ontvangt u het Mbo-certificaat Start je eigen onderneming – Financieel Inzicht

Kosten: € 1.199,--