open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Stefan op Malta

Zoals veel medestudenten weten ben ik voor mijn stage naar het buitenland gegaan. Mijn voorkeur ging in eerste instantie uit naar Australië, maar helaas is het mij niet gelukt daar op tijd een stagebedrijf te vinden (i.v.m. het regelen van een visum etc.). Vervolgens ben ik op internet gaan zoeken en kwam op de site Stagehuis.nl. Daar las ik iets over Malta. Tevens hoorde ik van vrienden dat Malta een erg leuke plek is, en dat zij daar erg mooie tijd hebben gehad. Dus besloot ik ook voor Malta te kiezen, en voor dat ik het wist zat ik in het vliegtuig!
Eenmaal aangekomen op Malta ben ik naar mijn huisvesting gegaan en heb daar meteen gekeken hoe ik met de bus naar mijn stage zou moeten. De volgende dag ben ik dus met de bus naar Qormi gegaan en daar de weg gevraagd naar mijn stagebedrijf.

Toen ik aankwam op mijn stagebedrijf heb ik mijzelf voorgesteld en heb ik de benodigde papieren laten ondertekenen. Het viel mij meteen al op dat de mensen enorm aardig en behulpzaam zijn. Toen ik vertelde waar ik verbleef bood mijn baas mij meteen aan om mij elke dag op te halen en terug te brengen. Hij woonde namelijk om de hoek. Vervolgens kreeg ik mijn eigen plek op het kantoor en kon meteen beginnen.
Op mijn stage hou ik mij bezig met verschillende dingen, zoals het vergelijken van jaarcijfers, het opvragen van offertes, aanbieders van producten vergelijken en met het salesteam op stap gaan. Al deze opdrachten hebben mij doen inzien dat de manier van zaken doen hier heel anders is dan ik gewend ben. Elke klant heeft zo zijn eigen sales-medewerker. Deze bezoekt de klanten om de order op te halen. Slechts heel af en toe wordt er iets via de mail besteld. Mijn werkzaamheden zijn heel gevarieerd en ik leer hier veel.

Ook op sociaal vlak zijn de mensen hier erg aardig en behulpzaam. Ik heb hier ook een groep Nederlanders leren kennen die hier ook allemaal stage lopen, en samen doen we van alles. Van naar de bioscoop gaan tot karten, tot stappen!
Malta is echt een super bestemming voor een buitenlandse stage. Ik heb het hier prima naar mijn zin, en de tijd vliegt voorbij! Ik zelf ben nu net over de helft van mijn stage, en het lijkt wel of ik gisteren pas aangekomen ben. Voor mensen die twijfelen of ze hun stage in het buitenland moeten doen, zeg ik maar één ding: DOEN!

Met vriendelijke groet,

Stefan Tijhuis