open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Business Intelligence & Big Data

Business Intelligence & Big Data

EuroPort Business School heeft in samenwerking met de ITPH Academy, de minor  Business Intelligence & Big Data ontwikkeld, omdat bedrijven de behoefte kenbaar hebben gemaakt dat zij onvoldoende goed toegeruste werknemers op het vlak van Business Intelligence in de markt kunnen vinden die ook klaar zijn voor de Big Data. Bedrijven hebben vandaag de behoefte aan Business Intelligence, maar willen ook zeker de nieuwe trend van Big Data niet missen. Daarom is een BI persoon die klaar is voor Big Data voor deze bedrijven een perfecte mix.

Bedrijven willen graag werknemers die met de formele certificeringen bewezen hebben de juiste kennis te bezitten en deze ook bewezen goed in een kenmerkende beroepssituatie hebben toegepast. Dat is waarin deze minor voorziet.

Om goed Business Intelligence taken te kunnen uitvoeren en de kracht van Big Data te kunnen inschatten is het van belang begrip, kennis en vaardigheden te hebben van BI en Big Data. Elementen rondom de mogelijkheden, de totstandkoming en vooral hoe waardevol het kan zijn voor een organisatie, lopen als een rode draad door deze minor. Zowel in het management als in de adviserende en ondersteunende functies is BI en Big Data vandaag de dag maar ook zeker in de toekomst van groeiende waarde.

AANSLUITING STUDIERICHTING

Business Intelligence is een bestaand en sterk groeiend gebied dat samen met het opkomende Big Data bedrijven in staat te stelt sneller en betere beslissingen te nemen. BI en Big Data en zijn onontbeerlijk voor verschillende rollen binnen organisaties die slagvaardig willen opereren.

De HBO minor Business Intelligence & Big Data is opgezet om vanuit een business georiënteerde studie een specialisatie op te bouwen in Business Intelligence.

AANSLUITING BEDRIJFSLEVEN

De HBO minor Business Intelligence & Big Data heeft vooral de focus op de praktische kant van Business Intelligence en de conceptuele kant van Big Data. Het bedrijfsleven maakt vaak gebruik van de Microsoft BI omgeving en daarom zijn er vijf delen opgenomen die gezamenlijk leiden tot een formeel gecertificeerde MCSE BI titel voor de deelnemer. Daarnaast willen veel bedrijven de kansen van Big Data benutten. Daarom bevat de minor naast de Microsoft Big Data module ook de 5 modules van het leveranciersonafhankelijke Arcitura die tezamen de formele certificering Big Data Scientist geeft. Beide zijn waardevolle internationaal erkende certificeringen voor een professional binnen het bedrijfsleven.

Aansluitend wordt op het gebied van projectmethodieken, op basis de behoefte uit het bedrijfsleven de Agile projectmethodiek Scrum aangeboden die ook door middel van een waardevolle formele certificering wordt afgesloten.

Tenslotte is ook de praktische casus een belangrijk deel. Hier wordt verder de verbinding gelegd tussen de opleiding en de praktijk. De casus is een real live situatie waarbij het bedrijfsleven zowel bij de ontwikkeling, de uitvoering en de beoordeling betrokken is. Hierdoor worden doorlopend de laatste inzichten ingebracht en toegepast.

Vanwege de praktische insteek en de afgebakende certificering kan deze minor ook buiten, dus los van de HBO studie gevolgd worden. Want naast het behalen van de minor en de bijbehorende studiepunten is er namelijk de waardevolle erkenning vanuit het bedrijfsleven van het formele MCSE BI certificaat, de Big Data Scientist certificering en de Scrum certificeringdie met deze minor behaald worden.

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens
kantooruren op werkdagen van
08.30 tot 17.00 uur.


088-5253717

U kunt ons ook een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen.