open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Inleiding Desktop publishing

Hbo Inleiding Desktop publishing

Desktop publishing is tegenwoordig erg belangrijk. Het visuele weergeven van verschillende communicatie- en marketinguitingen is namelijk enorm waardevol. Hiermee kan je een bepaalde boodschap overbrengen op de mensen. Voor elk bedrijf is dat belangrijk, omdat je het bedrijf daardoor op een bepaalde manier op de kaart kan zetten. Desktop publishing is een combinatie van creatieve en technische vaardigheden. Zo heb je ten eerste visie nodig en moet je weten wat de doelgroep wilt zien. Ten tweede moet je weten hoe je jouw visie op het scherm kan maken. Wanneer deze twee vaardigheden samenkomen, kan je succesvol vormgeven. Hoe je dit doet, leer je in deze opleiding.

Doel en inhoud
In deze opleiding is zowel aandacht voor het ontwerpproces als voor de benodigde software. Je leert werken met de veelgebruikte ontwerpprogramma’s Adobe Illustrator en Adobe Indesign.

De opleiding bestaat uit de volgende onderwerpen:

Desktop publishing
In deze module worden de basiskennis en vaardigheden op het gebied van desktop publishing behandeld. Het complete ontwerpproces van briefing tot eindpresentatie komt daarbij aan bod. Er is aandacht voor de rol van de grafisch ontwerper, de basisbeginselen van vormgeving, kleur, typografie, beeld, opmaak, ontwerpen voor het beeldscherm en productie.

Adobe Illustrator CC 2020
In deze module leer je op een professionele manier vectorafbeeldingen creëren en bewerken met Adobe Illustrator. Na afronding van de module kun je illustraties en grafische ontwerpen maken voor zowel digitale als drukwerktoepassingen.

Adobe InDesign CC 2020
In deze module leer je op een professionele manier documenten op te maken met behulp van Adobe InDesign. In de module leer je lay-outs ontwerpen voor zowel drukwerk als digitale distributie

Deze opleiding biedt een goede basis voor wie nog niet in de grafische sector werkt, maar zich wel wil oriënteren in dit vakgebied of hier uit interesse meer over wil leren.

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een praktijkexamen. De studiebelasting van deze opleiding bedraagt 60 sbu

Studierichting en niveau
De opleiding is bestemd voor iedereen die in zijn functie (als maker of beoordelaar) te maken krijgt met ontwerpen en hier basiskennis over op wil doen.

De opleiding wordt verzorgd op Hbo-niveau. Voor toelating tot de opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze opleiding vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht.

Resultaten voor de deelnemer
Na afloop van de opleiding ben je in staat zelfstandig op basisniveau een marketing- of communicatie uiting te ontwerpen.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Bewijs van afronding
Na succesvolle afsluiting van het praktijkexamen ontvang je het instituutsdiploma ‘Hbo Inleiding Desktop publishing’

Kosten: € 1.299,--

HBO Adobe Photoshop professional

HBO Adobe Photoshop professional

Adobe Photoshop heeft ongekende mogelijkheden. Als je het kunt bedenken, dan kun je het maken met behulp van dit populaire grafische programma. Het wordt dan ook gebruikt door miljoenen ontwerpers, fotografen en kunstenaars over de hele wereld. Verbeter bijvoorbeeld je foto's, illustraties of 3D-artwork of ontwerp websites en mobiele apps. Maar ook het bewerken van video's en het ontwerpen van posters, verpakkingen, logo's en pictogrammen behoort tot de mogelijkheden.

Het bewerken van beelden wordt al lang niet meer alleen door fotografen en vormgevers gedaan. Beeldbewerking in het algemeen is enorm populair, kijk maar naar alleen al alle fotobewerking-apps die er bestaan. Als je de praktijkgerichte opleiding HBO Adobe Photoshop specialist voltooid hebt, ken jij alle ins en outs van dit grafische programma. Je leert op professionele manier beeld bewerken én krijgt kennis over de mogelijkheden van alle tools. Verder pas je de opgedane kennis meteen toe in realistische praktijksituaties voor een optimaal leerrendement .

Doel en inhoud
De opleiding HBO Adobe Photoshop specialist geeft stap voor stap inzicht in alle mogelijkheden die dit programma biedt. Naast het feit dat de nieuwste fotografiefuncties worden behandeld en de mogelijkheden voor complexe afbeeldingsselecties worden uitgelegd, leer je ook grafische elementen toe te passen. Bijvoorbeeld het aanpassen en transformeren door middel van lagen, effecten, maskers en vectoren van afbeeldingen. Uiteraard leer je ook de retoucheermogelijkheden hanteren.

In het eerste deel van de opleiding worden de basishandelingen van Adobe Photoshop behandeld. Nadat de basishandelingen helder zijn, wordt er verder ingegaan op het deel beeldbewerking en illustreren. In het laatste deel van deze opleiding worden de mogelijkheden van Photoshop voor webgebruik en drukwerk uitgelegd. Hiermee ben je helemaal klaar voor het publiceren van digitale publicaties.

De onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

Geavanceerde selecties
- Selecties via paden
- Complexe selecties door kanaalmixing
Kleuraanpassingen
- Selectieve kleurcorrecties
- Kleurcorrecties per kanaal
- Omkleuren
- Inkleuren van zwart-wit afbeeldingen
- Kleurbeheer
- Kleuren afstemmen
Transparantie
- Vrijstaand maken
- Alfakanalen
- Geavanceerde blending
- Uitknipmaskers
Vormen en paden
- Vormlagen
- paden en padbewerkingen
- Eigen vormen, stijlen en bibliotheken
Efficiency
- Efficency in Photoshop
- Voorkeurinstellingen
- Slimme objecten en slimme en vervangingsfilters
- Photoshop in combinatie met Illustrator en InDesign
- Photoshop en Bridge
- Handelingen en druppels
- Batch-bewerkingen
Technisch
- Laagcomposities
- Bitdiepte
- CameraRAW en RAW-bestanden
- De tijdlijn en animated GIF's
- HDR
- Lenscorrecties
- Perspectiefpunt en 3D

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een praktijkexamen. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 60 sbu

Studierichting en niveau
De opleiding Hbo Adobe Photoshop professional is bestemd voor iedereen die wil leren omgaan met Adobe Photoshop. Dit programma is interessant voor (beginnende) fotografen, ontwerpers of marketing en communicatie professionals die zich (verder) willen verdiepen in vormgeving. De opleiding biedt ook een goede kennismaking met het vak voor iedereen die nog niet in de multimediabranche werkt, maar zich wel wil oriënteren op een carrièreswitch.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze opleiding vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht.

Resultaten voor de deelnemer
Na afronding van de opleiding ben je in staat om zelfstandig digitale publicaties te publiceren.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding van het praktijkexamen ontvang je het instituutsdiploma ‘Hbo Adobe Photoshop professional’

Kosten: € 1.299,--

Hbo Adobe Illustrator professional

Hbo Adobe Illustrator professional

Adobe Illustrator is al 30 jaar de wereldwijde industriestandaard in het ontwerpen en tekenen met vectoren. Dit zijn lijnen en punten waarmee illustraties worden opgebouwd tot hoge kwaliteitsafbeeldingen. Uw artwork blijft bij ongelimiteerde groottes en toepassingen van hoge kwaliteit. Kennis van dit pakket is daarom onmisbaar in professioneel ontwerp, grafische vormgeving en creatief design.

Je leert in deze opleiding alle mogelijkheden van Adobe Illustrator kennen én gebruiken. Na afronding kun je bijvoorbeeld tekenen en vormen maken, werken met tekst, lagen, filters en symbolen, perspectieftekenen, 3D-effecten creëren en grafieken een diagrammen maken. Wat je leert, pas je meteen toe in tal van uitdagende en inspirerende opdrachten.

Doel en inhoud
Tijdens de opleiding Hbo Adobe Illustrator professional wordt het ontwerpen voor verschillende mediaproducten uitgelegd. Je doet vaardigheden op in het werken met diverse kleuren, typografie, tekenmaterialen en effecten. Gedurende deze opleiding word je stap voor stap meegenomen door alle mogelijkheden van Adobe Illustrator. Na afronding ben je in staat om zelf beelden te creëren voor diverse mediaproducties.

Tijdens deze opleiding leer je stapsgewijs alle mogelijkheden van het programma kennen, zodat je na het afronden van de opleiding in staat bent om zelf beelden te creëren. Alle (Engelstalige) vakliteratuur wordt meegeleverd met de opleiding. Hier hoeven geen extra kosten voor te worden gemaakt.

De onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

- Kennismaken met Illustrator.
- Tekenen en vormen maken.
- Kleur en transparantie.
- Werken met tekst.
- Lagen, knipmaskers en symbolen.
- Penselen, stijlen en effecten.
- Perspectieftekenen en 3D-effecten.
- Grafieken en diagrammen maken.
- Exporteren voor print en web.

Ook leer je over verschillende bestandsformaten.

Het doel is om na deze opleiding met perspectief te kunnen tekenen en grafieken, diagrammen en infographics te kunnen maken.

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een praktijkexamen. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 60 sbu

Studierichting en niveau
Het programma Hbo Adobe Illustrator professional is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden, omdat alle mogelijkheden van het programma worden belicht. De opleiding biedt bijvoorbeeld een goede kennismaking met het grafische vak voor iedereen die (nog) niet in de multimediabranche werkt, maar zich wel wil oriënteren op een carrièreswitch. Ook als je bijvoorbeeld werkt als pr- of marketingmanager is dit een geschikte opleiding.

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze opleiding vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht.

Resultaten voor de deelnemer
Na deze opleiding ben je in staat om met perspectief te kunnen tekenen en grafieken, diagrammen en infographics te kunnen maken.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding van het praktijkexamen ontvang je het instituutsdiploma ‘Hbo Adobe Illustrator Professional’

Kosten: € 1.299,--

Hbo Adobe InDesign professional

Hbo Adobe InDesign professional

Adobe InDesign is het programma voor het maken van professionele publicaties. Wereldwijd wordt het gebruikt om beelden en teksten bij elkaar te brengen. Ook interactieve knoppen en multimedia kunnen erbij. Denk aan brochures, reclamefolders, documentatie, handboeken, e-magazines. Alle soorten publicaties worden gemaakt in dit programma en verwerkt tot drukwerk, print en online.

Tijdens de opleiding HBO Adobe InDesign professional leer je om vanaf begin tot eind een mediaproduct vorm te geven. Ook wordt uitgelegd hoe je de lay-out van een document op kunt zetten en op welke manier er het best gewerkt kan worden met (de combinatie van) tekst, grafieken en beeld. De opleiding is sterk praktijkgericht. Wat je leert, pas je meteen toe in verschillende creatieve en uitdagende opdrachten.

Doel en inhoud
De opleiding Hbo Adobe InDesign professional biedt een grondige kennismaking met deze veelgebruikte software. Met dit creatieve programma worden onder andere tijdschriften, boeken of brochures vormgegeven. Tijdens de opleiding leer je stap voor stap een mediaproduct ontwerpen. Er wordt uitgelegd hoe je de lay-out van een document op kunt zetten en op welke manier er het best gewerkt kan worden met tekst, grafieken en beeld. Na afronding ken je alle mogelijkheden en technieken waarover dit programma beschikt en weet je deze moeiteloos te gebruiken. Je kunt creatief en praktisch ontwerpen en bent in staat om zelf een originele lay-out te maken.

De opleiding is als volgt opgebouwd:

- InDesign leren kennen.
- Een document opzetten.
- Werken met beeld.
- Tekst invoeren en bewerken.
- Typografie en tekststijlen.
- Afbeeldingen, kleur en transparantie.
- Werken met grafieken.
- Digitaal publiceren.

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een praktijkexamen. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 60 sbu

Studierichting en niveau
Het programma Hbo Adobe InDesign professional is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden, omdat alle mogelijkheden van het programma worden belicht. De opleiding biedt bijvoorbeeld een goede kennismaking met het grafische vak voor iedereen die (nog) niet in de multimediabranche werkt, maar zich wel wil oriënteren op een carrièreswitch. Ook als je bijvoorbeeld werkt als pr- of marketingmanager is dit een geschikte opleiding.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze opleiding vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht.

Resultaten voor de deelnemer
Na afronding van de opleiding kun je professioneel publicaties opmaken

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding van het praktijkexamen ontvang je het instituutsdiploma ‘Hbo Adobe InDesign Professional’

Kosten: € 1.299,--

Mbo Vakbekwame chauffeur

Mbo Vakbekwame chauffeur

Sinds 2008/2009 is een Europese richtlijn ingevoerd waaraan alle beroepschauffeurs binnen de Europese Unie zich moeten houden. Met de komst van deze richtlijn wordt het aantonen van de vakbekwaamheid noodzakelijk

De regelgeving heeft verschillende doelen:
- Het verminderen van CO2-uitstoot;
- Het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers;
- Een standaard stellen waaraan alle beroepschauffeurs binnen de EU aan moeten voldoen.

Door de opleiding vergroot je je vakbekwaamheid als beroepschauffeur op Mbo-niveau.

Doel en inhoud
Het doel van de opleiding is het vergroten van je vakbekwaamheid als beroepschauffeur op Mbo-niveau.

Onderwerpen:
- Digitale tachograaf (7 uur)
- VCA Basisveiligheid (7 uur)
- Beroepschauffeur vakbekwaamheid (7 uur)
- Communicatieve vaardigheden (7 uur)
- Het Nieuwe Rijden (7 uur)

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 5 lesdagen, een intakegesprek en een vijftal examens. De studiebelasting van deze opleiding bedraagt 70 sbu.

Studierichting en niveau
De opleiding is bestemd voor chauffeurs die hun vakbekwaamheid willen vergroten

De opleiding wordt op Mbo-niveau verzorgd. Er zijn geen instroomeisen.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met 5 examens.

Resultaten voor de deelnemer
Tijdens de opleiding leer je:
- Digitale tachograaf (7 uur)
- VCA Basisveiligheid (7 uur)
- Beroepschauffeur vakbekwaamheid (7 uur)
- Communicatieve vaardigheden (7 uur)
- Het Nieuwe Rijden (7 uur)

Na afloop van de opleiding heb je de beroepsvaardigheden als chauffeur vergroot

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met 5 examens

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding van de 5 examens ontvang je het instituutsdiploma Mbo Vakbekwame chauffeur

Kosten: € 1.249,--